piątek, 14 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* croissant
* łyżka majonezu
* łyżka musztardy francuskiej
* plasterek szynki
* 2 plasterki żółtego sera
* 3 rzodkiewki
* liść sałaty
* pieprz




PRZYGOTOWANIE:

1) Majonez wymieszać z musztardą, doprawić szczyptą pieprzu.

2) Croissant przekroić, obie połówki posmarować kremem musztardowym. Na spodzie rogalika ułożyć opłukany liść sałaty , pokrojone w plasterki rzodkiewki, plasterki sera oraz wędliny. Przykryć drugą połówką rogalika.

Smacznego :)

PORADA: kupione  na zapas pieczywo nie będzie szybko obsychało, jeśli do chlebaka włożysz surowy, obrany ziemniak. Inny sposób to owinięcie chleba lub bułek lnianą ściereczką. Trzymanie pieczywa w foliowym worku nie jest natomiast dobrym rozwiązaniem, ponieważ wówczas skórka mięknie i przestaje być chrupiąca.


Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, czerwca 14, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne