piątek, 14 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* croissant
* łyżka majonezu
* łyżka musztardy francuskiej
* plasterek szynki
* 2 plasterki żółtego sera
* 3 rzodkiewki
* liść sałaty
* pieprz




PRZYGOTOWANIE:

1) Majonez wymieszać z musztardą, doprawić szczyptą pieprzu.

2) Croissant przekroić, obie połówki posmarować kremem musztardowym. Na spodzie rogalika ułożyć opłukany liść sałaty , pokrojone w plasterki rzodkiewki, plasterki sera oraz wędliny. Przykryć drugą połówką rogalika.

Smacznego :)

PORADA: kupione  na zapas pieczywo nie będzie szybko obsychało, jeśli do chlebaka włożysz surowy, obrany ziemniak. Inny sposób to owinięcie chleba lub bułek lnianą ściereczką. Trzymanie pieczywa w foliowym worku nie jest natomiast dobrym rozwiązaniem, ponieważ wówczas skórka mięknie i przestaje być chrupiąca.


Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, czerwca 14, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE