środa, 19 czerwca 2013



SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki soli
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki oleju rzepakowego
  • 25 sztuk truskawek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cytryna (sok i otarta skórka)
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych


PRZYGOTOWANIE:

 
  • Nastaw piekarnik na 180 stopni

  • Truskawki umyj, oderwij szypułki i podziel każdą na cztery części

  • Przygotuj dwie miski. W jednej wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, sól, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia

  • W drugiej roztrzep widelcem jaja, dodaj olej i mleko, roztrzep, następnie dodaj otarta skórkę z cytryny i świeżo wyciśnięty sok

  • Dodaj płynne składniki do suchych i wymieszaj do połączenia składników

  • Przełóż do foremek wyłożonych papilotkami, lub foremek silikonowych do muffinek, do połowy

  • Włóż do każdej 4-6 kawałków truskawki

  • Piecz około 25-30 minut, do suchego patyczka

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On środa, czerwca 19, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE