środa, 19 czerwca 2013



SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki soli
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki oleju rzepakowego
  • 25 sztuk truskawek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cytryna (sok i otarta skórka)
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych


PRZYGOTOWANIE:

 
  • Nastaw piekarnik na 180 stopni

  • Truskawki umyj, oderwij szypułki i podziel każdą na cztery części

  • Przygotuj dwie miski. W jednej wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, sól, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia

  • W drugiej roztrzep widelcem jaja, dodaj olej i mleko, roztrzep, następnie dodaj otarta skórkę z cytryny i świeżo wyciśnięty sok

  • Dodaj płynne składniki do suchych i wymieszaj do połączenia składników

  • Przełóż do foremek wyłożonych papilotkami, lub foremek silikonowych do muffinek, do połowy

  • Włóż do każdej 4-6 kawałków truskawki

  • Piecz około 25-30 minut, do suchego patyczka

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On środa, czerwca 19, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania