wtorek, 18 czerwca 2013

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI:

Na naleśniki:
  • mleko - 1 szklanka
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka pszenna - 1.5 szklanek
  • kakao - 1 łyżeczka
  • woda mineralna gazowana - 0.3 szklanki
  • cukier wanilinowy - 1 łyżeczka 

oraz:

  • czekolada - 1 sztuka
  • serek homogenizowany - 1 sztuka
  • migdały - 0.5 szklanki
  • orzechy włoskie - 0.5 szklanki
  • olej - 30 mililitrów
  • tłuszcz do smażenia 
  • świeża melisa lub mięta do dekoracji


PRZYGOTOWANIE:

 1. Z jajek, cukru, mąki, mleka, wody, oleju oraz kakao przygotuj płynne, jednolite ciasto. Następnie na rozgrzanej, lekko posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki. 

 2. Połowę czekolady zetrzyj na drobne wiórki – drugą część rozpuść w wodnej kąpieli. 

 3. Na rozgrzanej, suchej patelni upraż oddzielnie orzechy, a następnie migdały. 

 4. Rozłożone naleśniki posmaruj serkiem, posyp uprażonymi migdałami i orzechami a następnie oprósz wiórkami z czekolady. 

 5. Całość zwiń, podobnie jak tradycyjne krokiety, w kwadratowe poduszeczki. Gotowe ułóż na talerzu i udekoruj polewając rozpuszczoną czekoladą oraz świeżą miętą i upalonymi płatkami migdałowymi. 

Smacznego:)


Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, czerwca 18, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania