wtorek, 18 czerwca 2013

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI:

Na naleśniki:
  • mleko - 1 szklanka
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka pszenna - 1.5 szklanek
  • kakao - 1 łyżeczka
  • woda mineralna gazowana - 0.3 szklanki
  • cukier wanilinowy - 1 łyżeczka 

oraz:

  • czekolada - 1 sztuka
  • serek homogenizowany - 1 sztuka
  • migdały - 0.5 szklanki
  • orzechy włoskie - 0.5 szklanki
  • olej - 30 mililitrów
  • tłuszcz do smażenia 
  • świeża melisa lub mięta do dekoracji


PRZYGOTOWANIE:

 1. Z jajek, cukru, mąki, mleka, wody, oleju oraz kakao przygotuj płynne, jednolite ciasto. Następnie na rozgrzanej, lekko posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki. 

 2. Połowę czekolady zetrzyj na drobne wiórki – drugą część rozpuść w wodnej kąpieli. 

 3. Na rozgrzanej, suchej patelni upraż oddzielnie orzechy, a następnie migdały. 

 4. Rozłożone naleśniki posmaruj serkiem, posyp uprażonymi migdałami i orzechami a następnie oprósz wiórkami z czekolady. 

 5. Całość zwiń, podobnie jak tradycyjne krokiety, w kwadratowe poduszeczki. Gotowe ułóż na talerzu i udekoruj polewając rozpuszczoną czekoladą oraz świeżą miętą i upalonymi płatkami migdałowymi. 

Smacznego:)


Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, czerwca 18, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE