poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

  • mięso mielone wołowe - 400 gramów
  • Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • mini bułeczki do burgerów - 8 sztuk
  • boczek surowy - 150 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • rukola garść
  • majonez - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1 łyżeczka 


PRZYGOTOWANIE:


1) Boczek pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Zdejmij z patelni a na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojona w krążki cebulę.

2) Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze 125 ml zimnej wody i pozostaw na 3 minuty.

3) Mięso przełóż do miski, połącz z Fixem, dodaj boczek, natkę i dokładnie wymieszaj.

4) Z mięsnej masy formuj małe, spłaszczone kotlety i smaż je na rozgrzanym grillu po 3-5 minut z każdej strony. 

5) W tym czasie bułeczki przekrój na połówki i zrumień na grillu. Następnie posmaruj majonezem.

6) Gotowe kotlety układaj na bułeczkach wraz z plastrami pomidora, smażoną cebulą oraz rukolą. 

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE