poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

  • mięso mielone wołowe - 400 gramów
  • Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • mini bułeczki do burgerów - 8 sztuk
  • boczek surowy - 150 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • rukola garść
  • majonez - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1 łyżeczka 


PRZYGOTOWANIE:


1) Boczek pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Zdejmij z patelni a na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojona w krążki cebulę.

2) Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze 125 ml zimnej wody i pozostaw na 3 minuty.

3) Mięso przełóż do miski, połącz z Fixem, dodaj boczek, natkę i dokładnie wymieszaj.

4) Z mięsnej masy formuj małe, spłaszczone kotlety i smaż je na rozgrzanym grillu po 3-5 minut z każdej strony. 

5) W tym czasie bułeczki przekrój na połówki i zrumień na grillu. Następnie posmaruj majonezem.

6) Gotowe kotlety układaj na bułeczkach wraz z plastrami pomidora, smażoną cebulą oraz rukolą. 

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne