poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 60 dag piersi z kurczaka
* 10 dag płatków kukurydzianych
* 5 łyżek bułki tartej
* 2 jajka
* olej do smażenia
* sól, pieprz

Na marynatę:

* 3 łyżki soku z cytryny
* 4 łyżki oleju
* 5 łyżek sosu sojowego
* szczypta imbiru

Na sos:

* duże opakowanie jogurtu naturalnego
* łyżka soku z cytryny
* 2 łyżki posiekanego koperku
* 2 łyżki posiekanej mięty lub natki



PRZYGOTOWANIE:

1) Wymieszać składniki marynaty. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Mięso opłukać, pokroić na małe kawałki, włożyć do marynaty, wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Od czasu do czasu mieszać, aby kawałki mięsa równo pokryły się marynatą.

2) Płatki kukurydziane wsypać do torebki, rozgnieść wałkiem na drobne okruszki. Wysypać na talerz i wymieszać z bułką tartą. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać.

3) Kawałki mięsa zanurzać najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce z płatków kukurydzianych i bułki tartej. Panierkę mocno docisnąć do powierzchni mięsa. Nugettsy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

4) Jogurt dobrze schłodzić. Dodać sok z cytryny, zioła, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ciepłymi nugettsami z kurczaka.

Smacznego:)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania