poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 60 dag piersi z kurczaka
* 10 dag płatków kukurydzianych
* 5 łyżek bułki tartej
* 2 jajka
* olej do smażenia
* sól, pieprz

Na marynatę:

* 3 łyżki soku z cytryny
* 4 łyżki oleju
* 5 łyżek sosu sojowego
* szczypta imbiru

Na sos:

* duże opakowanie jogurtu naturalnego
* łyżka soku z cytryny
* 2 łyżki posiekanego koperku
* 2 łyżki posiekanej mięty lub natki



PRZYGOTOWANIE:

1) Wymieszać składniki marynaty. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Mięso opłukać, pokroić na małe kawałki, włożyć do marynaty, wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Od czasu do czasu mieszać, aby kawałki mięsa równo pokryły się marynatą.

2) Płatki kukurydziane wsypać do torebki, rozgnieść wałkiem na drobne okruszki. Wysypać na talerz i wymieszać z bułką tartą. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać.

3) Kawałki mięsa zanurzać najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce z płatków kukurydzianych i bułki tartej. Panierkę mocno docisnąć do powierzchni mięsa. Nugettsy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

4) Jogurt dobrze schłodzić. Dodać sok z cytryny, zioła, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ciepłymi nugettsami z kurczaka.

Smacznego:)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE