poniedziałek, 10 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* kromka ciabatty lub innego dowolnego chlebka
* masło do smarowania
* 7 dag serka białego
* 2 łyżki śmietany
* mała brzoskwinia
* łyżka czerwonych porzeczek
* 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
* szczypta cynamonu
* owoce do dekoracji




PRZYGOTOWANIE:

1) Owoce umyć dokładnie, osuszyć, brzoskwinię pokroić w drobną kostkę.
W miseczce wymieszać serek ze śmietaną, cukrem waniliowym i owocami.

2) Pieczywo posmarować z obydwu stron  masłem, zrumienić na patelni, podawać z serkiem.
Udekorować owocami, posypać cynamonem.


MOJA RADA:
Jeśli kupujesz większą ilość twarożku w plastikowych opakowaniach, może się zdarzyć, że nie zdążysz go zużyć, zanim skwaśnieje. Aby tego uniknąć, stawiaj opakowania w lodówce wierzchem do dołu.


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 10, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE