poniedziałek, 10 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* kromka ciabatty lub innego dowolnego chlebka
* masło do smarowania
* 7 dag serka białego
* 2 łyżki śmietany
* mała brzoskwinia
* łyżka czerwonych porzeczek
* 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
* szczypta cynamonu
* owoce do dekoracji




PRZYGOTOWANIE:

1) Owoce umyć dokładnie, osuszyć, brzoskwinię pokroić w drobną kostkę.
W miseczce wymieszać serek ze śmietaną, cukrem waniliowym i owocami.

2) Pieczywo posmarować z obydwu stron  masłem, zrumienić na patelni, podawać z serkiem.
Udekorować owocami, posypać cynamonem.


MOJA RADA:
Jeśli kupujesz większą ilość twarożku w plastikowych opakowaniach, może się zdarzyć, że nie zdążysz go zużyć, zanim skwaśnieje. Aby tego uniknąć, stawiaj opakowania w lodówce wierzchem do dołu.


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 10, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne