piątek, 14 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 2 jajka
* łyżeczka śmietany ( 18% )
* łyżeczka startego żółtego sera
* 2 małe kiełbaski lub parówki
* 2 łyżeczki masła 
* sól
* łyżka obranego i pokrojonego w kostkę pomidora




PRZYGOTOWANIE:

1) Kiełbaski na obu krańcach ponacinać na krzyż, obsmażyć na łyżeczce masła. Jajka rozmieszać ze śmietaną i serem, doprawić solą.

2) Pozostałe masło rozpuścić na patelni, wlać jajka i smażyć, mieszając, aż się zetną. Gotową jajecznicę i kiełbaski przełożyć na talerz, posypać kostkami pomidora.

Smacznego:)

 PORADA: Jeśli dziecko jest uczulone na jajka kurze, najpewniej może jeść jajka przepiórcze. Gotowane czy w postaci jajecznicy smakują doskonale. A poza tym dostarczają znacznie więcej witamin, aminokwasów i składników mineralnych niż tradycyjne jajka.






Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, czerwca 14, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne