piątek, 14 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 2 jajka
* łyżeczka śmietany ( 18% )
* łyżeczka startego żółtego sera
* 2 małe kiełbaski lub parówki
* 2 łyżeczki masła 
* sól
* łyżka obranego i pokrojonego w kostkę pomidora




PRZYGOTOWANIE:

1) Kiełbaski na obu krańcach ponacinać na krzyż, obsmażyć na łyżeczce masła. Jajka rozmieszać ze śmietaną i serem, doprawić solą.

2) Pozostałe masło rozpuścić na patelni, wlać jajka i smażyć, mieszając, aż się zetną. Gotową jajecznicę i kiełbaski przełożyć na talerz, posypać kostkami pomidora.

Smacznego:)

 PORADA: Jeśli dziecko jest uczulone na jajka kurze, najpewniej może jeść jajka przepiórcze. Gotowane czy w postaci jajecznicy smakują doskonale. A poza tym dostarczają znacznie więcej witamin, aminokwasów i składników mineralnych niż tradycyjne jajka.






Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, czerwca 14, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE