piątek, 14 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 2 plasterki chudej szynki
* 2 jajka
* 1-2 łyżeczki masła
* po kilka plasterków pomidora i ogórka
* sól, pieprz




PRZYGOTOWANIE:

1) Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć z jednej strony plasterki szynki, przełożyć na drugą stronę. Wbić jajka, oprószyć solą, pieprzem i przykryć pokrywką. Smażyć na wolnym ogniu, aż jajka dobrze się zetną.

2) Gotowe przełożyć na talerz, podawać z oprószonymi solą i pieprzem plasterkami pomidora oraz ogórka.

Smacznego :)



PORADA: JAK POZNAĆ, CZY JAJKO JEST ŚWIEŻE?

Wystarczy włożyć je do zimnej wody. Jajko świeże szybko zatonie, starsze 9 np. tygodniowe ) będzie wisiało zanurzone w wodzie. Na granicy przydatności ( kilkutygodniowe ) wypłynie na powierzchnię. Jest to rezultat naturalnego powiększania się pęcherzyka powietrza, który znajduje się pod skorupką jajka.




Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, czerwca 14, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne