piątek, 14 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 2 plasterki chudej szynki
* 2 jajka
* 1-2 łyżeczki masła
* po kilka plasterków pomidora i ogórka
* sól, pieprz




PRZYGOTOWANIE:

1) Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć z jednej strony plasterki szynki, przełożyć na drugą stronę. Wbić jajka, oprószyć solą, pieprzem i przykryć pokrywką. Smażyć na wolnym ogniu, aż jajka dobrze się zetną.

2) Gotowe przełożyć na talerz, podawać z oprószonymi solą i pieprzem plasterkami pomidora oraz ogórka.

Smacznego :)



PORADA: JAK POZNAĆ, CZY JAJKO JEST ŚWIEŻE?

Wystarczy włożyć je do zimnej wody. Jajko świeże szybko zatonie, starsze 9 np. tygodniowe ) będzie wisiało zanurzone w wodzie. Na granicy przydatności ( kilkutygodniowe ) wypłynie na powierzchnię. Jest to rezultat naturalnego powiększania się pęcherzyka powietrza, który znajduje się pod skorupką jajka.




Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, czerwca 14, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE