poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 50 dag zielonego groszku ( mrożonego lub z puszki )
* 1 i1/2 litra bulionu warzywnego
* 2-3 marchewki
* pół łyżeczki tymianku
* po 3 ziarna ziela angielskiego i pieprzu
* liść laurowy
* szczypiorek
* sól, cukier


PRZYGOTOWANIE:

1) Groszek zalać gorącym bulionem (mrożonego nie rozmrażać, z puszki odcedzić i przepłukać zimną wodą), dodać ziele angielskie, ziarna pieprzu, liść laurowy i odrobinę soli. Gotować do miękkości groszku ( 10-20 minut ). Zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia.

2) Ziele angielskie, pieprz i liść laurowy usunąć, Zupę zmiksować, Przyprawić solą, cukrem i tymiankiem.

3) Marchewki obrać, ugotować w osolonym wrzątku. pokroić w małą kostkę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać.

4) Przygotowaną zupę krem posypać odłożonym groszkiem, kostkami marchewki i szczypiorkiem.

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE