poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 50 dag zielonego groszku ( mrożonego lub z puszki )
* 1 i1/2 litra bulionu warzywnego
* 2-3 marchewki
* pół łyżeczki tymianku
* po 3 ziarna ziela angielskiego i pieprzu
* liść laurowy
* szczypiorek
* sól, cukier


PRZYGOTOWANIE:

1) Groszek zalać gorącym bulionem (mrożonego nie rozmrażać, z puszki odcedzić i przepłukać zimną wodą), dodać ziele angielskie, ziarna pieprzu, liść laurowy i odrobinę soli. Gotować do miękkości groszku ( 10-20 minut ). Zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia.

2) Ziele angielskie, pieprz i liść laurowy usunąć, Zupę zmiksować, Przyprawić solą, cukrem i tymiankiem.

3) Marchewki obrać, ugotować w osolonym wrzątku. pokroić w małą kostkę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać.

4) Przygotowaną zupę krem posypać odłożonym groszkiem, kostkami marchewki i szczypiorkiem.

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania