czwartek, 27 czerwca 2013

MARCHEW I JABŁKO Z INDYKIEM

Po 7  miesiącu

SKŁADNIKI:

– 1/2 małej marchwi,
– 1/2 małego jabłka,
– łyżeczka świeżego masła,
– 20 g surowej piersi indyka,
– 1/2 szklanki wody.


PRZYGOTOWANIE:


Marchewkę umyj i obierz. Pokrój ją w kostkę, włóż do wrzątku. Dodaj umyte mięso i gotuj do miękkości. Jabłko opłucz i obierz, dodaj po ok. 20 minutach gotowania do marchewki i mięsa. Jeszcze chwilę gotuj wszystko na wolnym ogniu. Warzywa i jabłko przetrzyj przez sitko albo zmiksuj, mięso posiekaj. Dodaj masło i drobno pokrojone mięso. Potrawę zagotuj. 1 porcja dla malucha = ok. 150 g


Smacznego :)
Posted by Katarzyna Kopacz On czwartek, czerwca 27, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania