poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 20 dag mąki
* 2 jajka
* szklanka mleka
* olej do smażenia
* szklanka wody
* szczypta soli

Na farsz:

* 4 jabłka
* 1 średni por
* czerwona papryka
* 2 filety z piersi kurczaka
* 5 dag startego żółtego sera
* sok z cytryny
* tymianek, natka
* sól, pieprz



PRZYGOTOWANIE:

1) Jajka wymieszać ze szklanką mleka, szklanką wody, mąką oraz szczyptą soli. Ciasto odstawić na 30 minut. Smażyć na rozgrzanym oleju cienkie naleśniki.

2) Filety z piersi kurczaka opłukać, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku  nagrzanym do 200 stopni.

3) Por umyć, pokroić w plasterki. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. paprykę umyć, oczyścić z pestek, posiekać.

4) Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić plasterki pora oraz paprykę, smażyć 4 minuty, mieszając. Dodać kawałki jabłka, posypać tymiankiem, solą oraz pieprzem. Smażyć kolejne 3 minuty, aż jabłka zmiękną.

5) Dodać pokrojone w kostkę upieczone piersi kurczaka, żółty ser i łyżkę posiekanej natki. Smażyć chwilę, doprawić do smaku.

6) Naleśniki napełnić farszem, zwinąć, podawać gorące.

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE