poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 20 dag mąki
* 2 jajka
* szklanka mleka
* olej do smażenia
* szklanka wody
* szczypta soli

Na farsz:

* 4 jabłka
* 1 średni por
* czerwona papryka
* 2 filety z piersi kurczaka
* 5 dag startego żółtego sera
* sok z cytryny
* tymianek, natka
* sól, pieprz



PRZYGOTOWANIE:

1) Jajka wymieszać ze szklanką mleka, szklanką wody, mąką oraz szczyptą soli. Ciasto odstawić na 30 minut. Smażyć na rozgrzanym oleju cienkie naleśniki.

2) Filety z piersi kurczaka opłukać, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku  nagrzanym do 200 stopni.

3) Por umyć, pokroić w plasterki. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. paprykę umyć, oczyścić z pestek, posiekać.

4) Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić plasterki pora oraz paprykę, smażyć 4 minuty, mieszając. Dodać kawałki jabłka, posypać tymiankiem, solą oraz pieprzem. Smażyć kolejne 3 minuty, aż jabłka zmiękną.

5) Dodać pokrojone w kostkę upieczone piersi kurczaka, żółty ser i łyżkę posiekanej natki. Smażyć chwilę, doprawić do smaku.

6) Naleśniki napełnić farszem, zwinąć, podawać gorące.

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne