piątek, 14 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 2 jajka
* 8 łyżek mleka
* 3 łyżki mąki
* 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
* olej
* łyżka masła
* szczypta soli

Na masło smakowe:

* 4 łyżki masła
* 1/4 szklanki soku pomarańczowego
* 1/4 szklanki cukru
* 1/2 łyżki otartej skórki pomarańczowej

PRZYGOTOWANIE:

1) Jajka zmiksować z mlekiem, mąką, skórką cytrynową i solą.

2) Patelnię posmarować odrobiną oleju, rozgrzać, usmażyć dwa naleśniki. Gotowe złożyć na pół, a następnie w rożki.

3) Na patelni rozgrzać łyżkę masła, podsmażyć naleśniki na złoto.

4) Rozpuścić w naczyniu masło, dodać sok pomarańczowy, zagotować, wymieszać z cukrem i skórką pomarańczową, podgrzewać 3 minuty.

5) Ciepłe naleśniki przełożyć na talerz, polać ciepłym masłem pomarańczowym. Naleśniki można także podawać ze świeżymi owocami.

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Tryka On piątek, czerwca 14, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

Top blogi

    NA PRZYJĘCIE

    NA PIKNIK

    NA GRILLA

    NA ODPORNOŚĆ

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Technologia Blogger.

    MOI GOŚCIE