piątek, 14 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 2 jajka
* 8 łyżek mleka
* 3 łyżki mąki
* 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
* olej
* łyżka masła
* szczypta soli

Na masło smakowe:

* 4 łyżki masła
* 1/4 szklanki soku pomarańczowego
* 1/4 szklanki cukru
* 1/2 łyżki otartej skórki pomarańczowej

PRZYGOTOWANIE:

1) Jajka zmiksować z mlekiem, mąką, skórką cytrynową i solą.

2) Patelnię posmarować odrobiną oleju, rozgrzać, usmażyć dwa naleśniki. Gotowe złożyć na pół, a następnie w rożki.

3) Na patelni rozgrzać łyżkę masła, podsmażyć naleśniki na złoto.

4) Rozpuścić w naczyniu masło, dodać sok pomarańczowy, zagotować, wymieszać z cukrem i skórką pomarańczową, podgrzewać 3 minuty.

5) Ciepłe naleśniki przełożyć na talerz, polać ciepłym masłem pomarańczowym. Naleśniki można także podawać ze świeżymi owocami.

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, czerwca 14, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania