poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 30 dag mrożonych minimarchewek
* puszka groszku
* pół puszki kukurydzy
* łyżka marynowanych cebulek perłowych
* łodyga selera naciowego
* 10 nóżek kurczaka
* kilka pieczarek
* 5 plasterków boczku wędzonego
* pół szklanki śmietany
* szklanka bulionu warzywnego
* łyżka startego żółtego sera
* 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
* łyżka przyprawy do kurczaka
* łyżka mąki
* sól
* olej



PRZYGOTOWANIE:

1) Przyprawę do kurczaka wymieszać z 4 łyżkami oleju i 1/2 łyżeczki soli. Nóżki kurczaka umyć, natrzeć marynatą, odstawić na 10 minut.

2) Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, przesmażyć boczek i nóżki kurczaka. Dodać pokrojone pieczarki i seler naciowy. Smażyć do zrumienienia.

3) Minimarchewki obgotować, odcedzić. Wrzucić na patelnię, dodać odcedzoną kukurydzę i groszek. Smażyć 5 minut. Dodać marynowane cebulki. Wlać bulion, przykryć patelnię, dusić, aż mięso zmięknie.

4) Śmietanę wymieszać z mąką, rozmarynem i żółtym serem. Podlać potrawę i jeszcze chwilę dusić.

Smacznego :)
Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE