poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 30 dag mrożonych minimarchewek
* puszka groszku
* pół puszki kukurydzy
* łyżka marynowanych cebulek perłowych
* łodyga selera naciowego
* 10 nóżek kurczaka
* kilka pieczarek
* 5 plasterków boczku wędzonego
* pół szklanki śmietany
* szklanka bulionu warzywnego
* łyżka startego żółtego sera
* 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
* łyżka przyprawy do kurczaka
* łyżka mąki
* sól
* olej



PRZYGOTOWANIE:

1) Przyprawę do kurczaka wymieszać z 4 łyżkami oleju i 1/2 łyżeczki soli. Nóżki kurczaka umyć, natrzeć marynatą, odstawić na 10 minut.

2) Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, przesmażyć boczek i nóżki kurczaka. Dodać pokrojone pieczarki i seler naciowy. Smażyć do zrumienienia.

3) Minimarchewki obgotować, odcedzić. Wrzucić na patelnię, dodać odcedzoną kukurydzę i groszek. Smażyć 5 minut. Dodać marynowane cebulki. Wlać bulion, przykryć patelnię, dusić, aż mięso zmięknie.

4) Śmietanę wymieszać z mąką, rozmarynem i żółtym serem. Podlać potrawę i jeszcze chwilę dusić.

Smacznego :)
Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne