poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 2-3 polędwiczki wieprzowe, sól
* łyżeczka tymianku, olej
* 3 łyżki delikatnej musztardy
* woda

Na naleśniki:

* po szklance mleka i mąki
* 2 jajka
* szczypta soli
* woda, olej



PRZYGOTOWANIE:

1) mięso umyć, podzielić na kawałki. Posolić, natrzeć tymiankiem, odstawić na dwie godziny.

2) Kilka łyżek oleju rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso, przełożyć do rondla, podlać  trzema łyżkami wody, dusić pod przykryciem 20 minut.

3) Z mleka, mąki, jajek, szklanki wody i szczypty soli przygotować ciasto. Usmażyć na oleju naleśniki.

4) każdy naleśnik posmarować musztardą, ułożyć kawałki mięsa, zawinąć. Obsmażyć z każdej strony na 2-3 łyżkach gorącego oleju. Podawać z warzywami.

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne