czwartek, 20 czerwca 2013

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI:


  • piersi z kurczaka - 400 gramów
  • korzeń selera - 1 sztuka
  • pietruszka (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • marchewka (ok. 300 g) - 2 sztuki
  • por (ok. 100 g) - 1 sztuka
  • cebula (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • pęczek natki pietruszki - 1 sztuka
  • Rama Culinesse
  • sól, pieprz do smaku (ewentualnie przyprawa typu Vegeta ) 


 PRZYGOTOWANIE:


 1. Selera, pietruszkę, marchew oraz cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pora pokrój w plasterki. . 


 2. Następnie pokrój filety z kurczaka w kostkę i podsmaż w garnku na Ramie Culinesse. 


 3. Po chwili dodaj resztę warzyw. Smaż jeszcze przez chwilę, po czym zalej 0,5 litrem wody, dopraw do smaku.


 4. Całość duś pod przykryciem przez około 30 minut. Podawaj z ryżem.

Smacznego :) 




Posted by Katarzyna Kopacz On czwartek, czerwca 20, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne