środa, 26 czerwca 2013



Po 6 miesiącu

SKŁADNIKI :

Obrane warzywa – 120 g, w tym:
– pół średniej marchwi,
– pół ziemniaka,
– łyżeczka pokrojonej w kostkę pietruszki,
– ćwiartka jabłka,
– kilkanaście czerwonych porzeczek,
– 20 g mięsa z piersi indyka,
– 1 łyżeczka oleju sojowego,
– ok. 1/3 szklanki wody.



PRZYGOTOWANIE:


Warzywa – ziemniak, marchew, pietruszkę – umyj, obierz, i przygotuj. Owoce opłucz, a następnie jabłko obierz, porzeczki odszypułkuj. Zagotuj wodę, włóż pokrojone warzywa, gotuj ok. 15 minut aż będą miękkie na małym ogniu, pod przykryciem. Po ok. 10 minutach dodaj jabłko i porzeczki, gotuj jeszcze 5 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, przetrzyj je przez grube sitko. Osobno ugotuj mięso (ok. 15 minut) i posiekaj bardzo drobno. Przecier połącz z rozdrobnionym mięsem, dodaj olej, zagotuj. Podawaj dziecku po lekkim schłodzeniu.
1 porcja dla malucha = 150 g + 10 g mięsa ugotowanego 


Smacznego :)
Posted by Katarzyna Kopacz On środa, czerwca 26, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne