wtorek, 18 czerwca 2013

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI:


  • Przyprawa Uniwersalna Delikat
  • rozmrożony filet z mintaja - 0.5 kilograma
  • przyprawa do ryb - kilka łyżeczek
  • mały korzeń selera (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • cebula (ok.160 g) - 1 sztuka
  • marchew (ok. 300 g) - 2 sztuki
  • pietruszka (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • mały koncentrat pomidorowy - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 1 szklanka 
  • kilka gałązek koperku 


PRZYGOTOWANIE:

 1. Opłucz i odsącz filety. Obsyp przyprawą do ryb i odstaw na godzinę. Następnie zmiel zamarynowane ryby w maszynce wraz z jedną cebulą. 

2. Otrzymaną masę wymieszaj z jajkiem. Dodaj bułkę tartą i uformuj pulpety.  

3. Drugą cebulę pokrój kostkę, marchewkę, pietruszkę i selera pokrój w plastry i ugotuj z nich wywar.

4. Wrzuć do niego pulpety i dopraw przyprawą Delikat . Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.  


5. Do wywaru dodaj odrobinę koncentratu pomidorowego. Posiekaj część koperku - resztę zostaw do dekoracji. Do garnka wrzuć przygotowany koperek. Pulpety podawaj z ryżem i surówką z marchewki, udekorowane gałązkami koperku. 


Smacznego :)

 
Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, czerwca 18, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne