wtorek, 18 czerwca 2013

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI:


  • Przyprawa Uniwersalna Delikat
  • rozmrożony filet z mintaja - 0.5 kilograma
  • przyprawa do ryb - kilka łyżeczek
  • mały korzeń selera (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • cebula (ok.160 g) - 1 sztuka
  • marchew (ok. 300 g) - 2 sztuki
  • pietruszka (ok. 80 g) - 1 sztuka
  • mały koncentrat pomidorowy - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 1 szklanka 
  • kilka gałązek koperku 


PRZYGOTOWANIE:

 1. Opłucz i odsącz filety. Obsyp przyprawą do ryb i odstaw na godzinę. Następnie zmiel zamarynowane ryby w maszynce wraz z jedną cebulą. 

2. Otrzymaną masę wymieszaj z jajkiem. Dodaj bułkę tartą i uformuj pulpety.  

3. Drugą cebulę pokrój kostkę, marchewkę, pietruszkę i selera pokrój w plastry i ugotuj z nich wywar.

4. Wrzuć do niego pulpety i dopraw przyprawą Delikat . Gotuj przez 20 minut na małym ogniu.  


5. Do wywaru dodaj odrobinę koncentratu pomidorowego. Posiekaj część koperku - resztę zostaw do dekoracji. Do garnka wrzuć przygotowany koperek. Pulpety podawaj z ryżem i surówką z marchewki, udekorowane gałązkami koperku. 


Smacznego :)

 
Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, czerwca 18, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE