poniedziałek, 10 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 2 jajka
* 4 łyżki mleka
* łyżeczka cukru waniliowego
* 3 łyżki mąki
* szczypta proszku do pieczenia
* 2 łyżki masła

na sos:

* 1/2 szklanki mrożonych malin
* 3 łyżki cukru






PRZYGOTOWANIE:

1) Maliny posypać cukrem, zagotować, dusić 5 minut, aby powstał gęsty sos. Można też wykorzystać gotowy sos malinowy lub rozgrzać w rondelku 3 łyżki dżemu z malin.

2) Żółtka oddzielić od białek. Żółtka zmiksować z cukrem waniliowym, mlekiem, proszkiem do pieczenia i mąką. Białka ubić na sztywno, dodać do masy jajecznej.

3) Na małej patelni rozpuścić jedną łyżkę masła, wlać przygotowane ciasto, przykryć i smażyć na bardzo małym ogniu, aż omlet zetnie się i lekko zezłoci. Przełożyć omlet na drugą stronę, dodać pozostałe masło i dalej smażyć, aby się zrumienił. Podawać ciepły z przygotowanym sosem malinowym.

Smacznego:)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 10, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne