piątek, 21 czerwca 2013

SKŁADNIKI:


  • 4  kwaśne jabłka
  • 1/2 dużego kubka  kefiru
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 kubka  mąki
  • 1  jajko
  •  Cukier puder do posypania
  •  olej rzepakowy do smażenia

PRZYGOTOWANIE:


  • Jabłka zetrzyj na tarce. Wymieszaj z innymi składnikami. Sprawdź gęstość masy, wykładając ją łyżką na gorący olej - jak racuszek da się obrócić, to znaczy, że gęstość jest prawidłowa. Jeżeli się rozpada, trzeba dodać do masy mąki.

  • Racuszki układaj na ręczniku papierowym, żeby odsączyć tłuszcz. Posyp cukrem pudrem i podawaj ciepłe, np. z kefirem.
Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, czerwca 21, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE