piątek, 21 czerwca 2013

SKŁADNIKI:


  • 4  kwaśne jabłka
  • 1/2 dużego kubka  kefiru
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 kubka  mąki
  • 1  jajko
  •  Cukier puder do posypania
  •  olej rzepakowy do smażenia

PRZYGOTOWANIE:


  • Jabłka zetrzyj na tarce. Wymieszaj z innymi składnikami. Sprawdź gęstość masy, wykładając ją łyżką na gorący olej - jak racuszek da się obrócić, to znaczy, że gęstość jest prawidłowa. Jeżeli się rozpada, trzeba dodać do masy mąki.

  • Racuszki układaj na ręczniku papierowym, żeby odsączyć tłuszcz. Posyp cukrem pudrem i podawaj ciepłe, np. z kefirem.
Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, czerwca 21, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania