poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 60 dag filetów z ryby morskiej
* 2 kajzerki
* 2 jajka
* 100 ml śmietany
* cebula
* 3-4 łyżki masła
* 6 łyżek bułki tartej
* 5 łyżek oleju
* sok z cytryny
* sól, pieprz



PRZYGOTOWANIE:

1) Filety opłukać, osuszyć, drobno posiekać lub zmielić w  maszynce.

2) Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na  maśle. Wbić jajka, usmażyć jajecznicę, ostudzić.

3) Kajzerki namoczyć w śmietanie. Do rozdrobnionego mięsa rybiego dodać odciśnięte kajzerki oraz jajecznicę. Doprawić solą i pieprzem.

4) Masę dokładnie wyrobić, następnie zmiksować. Formować wałeczki o średnicy 2 cm. Zlepić ich końce, formując obwarzanki. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami lub frytkami oraz sałatką np. z pomidorów.

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne