poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 60 dag filetów z ryby morskiej
* 2 kajzerki
* 2 jajka
* 100 ml śmietany
* cebula
* 3-4 łyżki masła
* 6 łyżek bułki tartej
* 5 łyżek oleju
* sok z cytryny
* sól, pieprz



PRZYGOTOWANIE:

1) Filety opłukać, osuszyć, drobno posiekać lub zmielić w  maszynce.

2) Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na  maśle. Wbić jajka, usmażyć jajecznicę, ostudzić.

3) Kajzerki namoczyć w śmietanie. Do rozdrobnionego mięsa rybiego dodać odciśnięte kajzerki oraz jajecznicę. Doprawić solą i pieprzem.

4) Masę dokładnie wyrobić, następnie zmiksować. Formować wałeczki o średnicy 2 cm. Zlepić ich końce, formując obwarzanki. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami lub frytkami oraz sałatką np. z pomidorów.

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE