środa, 19 czerwca 2013



SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • pół cytryny
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek


PRZYGOTOWANIE:

 
  • Umyj fasolkę, osusz i obetnij jej końcówki

  • Zagotuj wodę z solą i wrzuć do niej fasolkę na ok. 15 minut aż zmięknie

  • W międzyczasie obierz szalotki i posiekaj drobno

  • Odcedź ugotowaną fasolkę i wymieszaj z szalotką, musztardą, oliwą i sokiem z połowy cytryny

  • Dopraw solą, pieprzem i podawaj na zimno lub na ciepło

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On środa, czerwca 19, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE