środa, 19 czerwca 2013



SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • pół cytryny
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek


PRZYGOTOWANIE:

 
  • Umyj fasolkę, osusz i obetnij jej końcówki

  • Zagotuj wodę z solą i wrzuć do niej fasolkę na ok. 15 minut aż zmięknie

  • W międzyczasie obierz szalotki i posiekaj drobno

  • Odcedź ugotowaną fasolkę i wymieszaj z szalotką, musztardą, oliwą i sokiem z połowy cytryny

  • Dopraw solą, pieprzem i podawaj na zimno lub na ciepło

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On środa, czerwca 19, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne