wtorek, 18 czerwca 2013

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI:


  • ugotowane ziemniaki - 300 gramów
  • biały ser - 100 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 100 gramów
  • mąka ziemniaczana - 50 gramów 
  • świeży koperek 
  • 2 łyżki masła 


PRZYGOTOWANIE:

  1). Ugotowane ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę,lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko i obie mąki. 

 2). Wszystko razem dokładnie wymieszaj, na stolnicy z małego kawałka ciasta uformuj długiego „węża” potnij go na małe kawałki. 

 3). Krawędzie kopytek naciśnij lekko widelcem formując „ palce”.

 4). Kawałki kopytek ugotuj w wrzącej lekko osolonej wodzie. 

 5). Podawaj ciepłe polane roztopionym masłem i posypane koperkiem.





Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, czerwca 18, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne