wtorek, 18 czerwca 2013

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI:


  • ugotowane ziemniaki - 300 gramów
  • biały ser - 100 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka pszenna - 100 gramów
  • mąka ziemniaczana - 50 gramów 
  • świeży koperek 
  • 2 łyżki masła 


PRZYGOTOWANIE:

  1). Ugotowane ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę,lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko i obie mąki. 

 2). Wszystko razem dokładnie wymieszaj, na stolnicy z małego kawałka ciasta uformuj długiego „węża” potnij go na małe kawałki. 

 3). Krawędzie kopytek naciśnij lekko widelcem formując „ palce”.

 4). Kawałki kopytek ugotuj w wrzącej lekko osolonej wodzie. 

 5). Podawaj ciepłe polane roztopionym masłem i posypane koperkiem.





Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, czerwca 18, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE