środa, 26 czerwca 2013


Od 6 miesiąca

SKŁADNIKI:

– 1/2 średniej młodej marchwi,
– 1/2 małego ziemniaka,
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
– 20 g surowego mięsa z piersi indyka,
– 90 ml wody.


PRZYGOTOWANIE:



Marchew i ziemniaka umyj, obierz i opłucz. Do zagotowanej wody wrzuć pokrojone w cząstki warzywa i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie ugotuj mięso. Dodaj je (bez wywaru) do warzyw. Zmiksuj wszystko razem z oliwką z oliwek. Potrawę zagotuj, a następnie po schłodzeniu podawaj dziecku.
1 porcja = 150 g + 10 g ugotowanego chudego mięsa z piersi indyka


Smacznego :)



Posted by Katarzyna Kopacz On środa, czerwca 26, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne