środa, 26 czerwca 2013


Od 6 miesiąca

SKŁADNIKI:

– 1/2 średniej młodej marchwi,
– 1/2 małego ziemniaka,
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
– 20 g surowego mięsa z piersi indyka,
– 90 ml wody.


PRZYGOTOWANIE:



Marchew i ziemniaka umyj, obierz i opłucz. Do zagotowanej wody wrzuć pokrojone w cząstki warzywa i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie ugotuj mięso. Dodaj je (bez wywaru) do warzyw. Zmiksuj wszystko razem z oliwką z oliwek. Potrawę zagotuj, a następnie po schłodzeniu podawaj dziecku.
1 porcja = 150 g + 10 g ugotowanego chudego mięsa z piersi indyka


Smacznego :)



Posted by Katarzyna Kopacz On środa, czerwca 26, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE