środa, 26 czerwca 2013

WARZYWNY ROSOŁEK

Po 7 miesiącu


SKŁADNIKI:

- pół małej marchewki
- ćwiartka małej pietruszki
- pół szklanki zielonego groszku
- 1/5 szklanki kuskus
- łyżeczka posiekanego drobno koperku
- łyżeczka oliwy z oliwek
- szklanka wody
- 40 g schabu wieprzowego


PRZYGOTOWANIE:


Najpierw ugotuj mięso. Warzywa umyj, obierz (marchewkę i pietruszkę pokrój w talarki). Zalej warzywa wodą.
Gdy marchew i pietruszka będą miękkie, dodaj groszek, a po kilku minutach wsyp kuskus. Gotuj na małym ogniu 3–6 minut, mieszając, co jakiś czas, by kaszka się nie przypaliła. Dodaj oliwę z oliwek, przykryj garnek i odczekaj, aż kuskus napęcznieje. Zmiksuj zupkę i jeszcze raz zagotuj. Podawaj ją posypaną koperkiem i drobno posiekanym ugotowanym schabem.
Porcja: miseczka papki i łyżka ugotowanego schabu 


Smacznego :)
Posted by Katarzyna Kopacz On środa, czerwca 26, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania