poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 2 opakowania małych cielęcych parówek
* po pół kalafiora i brokułu
* duża marchewka
* 2 cebule
* średni kabaczek
* 5 plasterków żółtego sera
* 5 łyżek oleju
* 2 łyżki mąki
* świeże zioła ( natka, bazylia )
* łyżka przyprawy do zapiekanek
* sól, pieprz



PRZYGOTOWANIE :

1) Różyczki kalafiora i brokułu sparzyć w osolonym wrzątku. Odcedzić, wywar zachować.

2) Obraną marchewkę pokroić w plastry, oczyszczony kabaczek na kawałki. Gotować 10 minut w wywarze. Odcedzić, wywar wystudzić.

3) Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić cebulę. Dodać pozostałe warzywa, parówki i chwilę smażyć. Posypać przyprawą do zapiekanek, solą i pieprzem.

4) Zawartość patelni przełożyć do żaroodpornego naczynia. Rozgrzać pozostałe 3 łyżki oleju, wsypać mąkę, lekko zasmażyć i rozprowadzić zimnym wywarem warzywnym.

5) Sosem polać potrawę, obłożyć plasterkami sera i zapiekać 20 minut w gorącym piekarniku. Przed podaniem posypać świeżymi ziołami.

Smacznego :)


Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania