wtorek, 18 czerwca 2013

Przepis ze strony przepisy.pl


SKŁADNIKI :


  • mięso z szynki - 300 gramów
  • brokuł - 0.5 sztuki
  • marchewka - 1 sztuka
  • seler - 0.2 sztuki
  • por zielona część - 1 sztuka
  • śmietana 18% - 0.5 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • otręby orkiszowe - 2 łyżki
  • Przyprawa Uniwersalna 
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekany koperek
  • natka pietruszki do dekoracji


PRZYGOTOWANIE:

  1. Włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą, gotuj do miękkości. 

 2. W międzyczasie mięso dokładnie wyrób z jajkiem, mąkami i przyprawami. Formuj klopsiki i odstaw by otręby wypiły nadmiar wody z klopsów. 

 3. Pulpety włóż do zupy i dodaj różyczki brokułów i gotuj 10 minut. 

 4. Zupę zabiel śmietaną. Dodaj posiekany koperek. Udekoruj natką, podawaj. 

Smacznego :)



Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, czerwca 18, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania