poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 5 dużych kiszonych ogórków
* 3 ziemniaki
* łyżka ugotowanego ryżu
* marchewka, pietruszka
* kawałek bulwy selera
* 2 łyżki jogurtu
* łyżeczka mąki
* kilka gałązek natki
* sól


PRZYGOTOWANIE:

1) Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać, pokroić i ugotować w lekko osolonym litrze wody.

2) Wywar zmiksować. Dodać ryż i pokrojone w drobną kostkę obrane ziemniaki, gotować 15 minut. Ogórki obrać, pokroić, dodać do zupy, zagotować.

3) Jogurt utrzeć z mąką, rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy, wlać do garnka, wymieszać i mocno podgrzać. Zupę posypać natką .

Smacznego :)
Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE