poniedziałek, 17 czerwca 2013

SKŁADNIKI:

* 5 dużych kiszonych ogórków
* 3 ziemniaki
* łyżka ugotowanego ryżu
* marchewka, pietruszka
* kawałek bulwy selera
* 2 łyżki jogurtu
* łyżeczka mąki
* kilka gałązek natki
* sól


PRZYGOTOWANIE:

1) Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać, pokroić i ugotować w lekko osolonym litrze wody.

2) Wywar zmiksować. Dodać ryż i pokrojone w drobną kostkę obrane ziemniaki, gotować 15 minut. Ogórki obrać, pokroić, dodać do zupy, zagotować.

3) Jogurt utrzeć z mąką, rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy, wlać do garnka, wymieszać i mocno podgrzać. Zupę posypać natką .

Smacznego :)
Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, czerwca 17, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne