środa, 26 czerwca 2013



Po 7 miesiącu

SKŁADNIKI:

– 1/2 kg dojrzałych pomidorów (3–4 sztuki),
– 1/2 średniej cebuli,
– 1 ząbek czosnku,
– 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego)
– 1/2 łyżki mączki ziemniaczanej,
– 2 łyżki śmietany kremówki,
– 1 łyżeczka cukru pudru,
– sól, pieprz (niekoniecznie)


 PRZYGOTOWANIE:


Pomidory umyj, pokrój w ćwiartki. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj. Do stopionego masła dodaj posiekaną cebulę i czosnek oraz cząstki pomidorów. Duś wszystko na małym ogniu przez ok. 15 minut. Dodaj 3 szklanki wody. Gotuj 20 minut. Gotową zupę przetrzyj przez sitko. Następnie dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody mączkę ziemniaczaną, 1 łyżeczkę cukru pudru, niewielką ilość soli i pieprzu. Dodaj śmietanę i przez chwilę „ubijaj” zupę trzepaczką na małym ogniu. Podawaj z posiekaną zieloną pietruszką. 



Posted by Katarzyna Kopacz On środa, czerwca 26, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne