środa, 26 czerwca 2013



Po 6 miesiącu

SKŁADNIKI:

90 g obranych warzyw, w tym:
– 1/2 małej marchwi,
– 1 łyżeczka pokrojonego selera,
– 1 łyżeczka pokrojonej pietruszki,
– 1 łyżeczka masła,
– 2 łyżeczki kleiku ryżowego,
– 1/2 szklanki wody,
– 20 g surowego mięsa cielęcego (po ugotowaniu 2 łyżeczki).



PRZYGOTOWANIE:

Warzywa umyj i obierz. Włóż do wrzącej wody i gotuj, aż staną się miękkie. Mięso ugotuj oddzielnie i drobno posiekaj. Ugotowane warzywa przetrzyj przez sitko lub zmiksuj. Następnie dodaj kleik, masło, posiekane drobno mięso, wszystko wymieszaj i zagotuj.
1 porcja dla malucha = 150–180 g + 10 g gotowanego mięsa 


Smacznego :)

Posted by Katarzyna Kopacz On środa, czerwca 26, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne