czwartek, 25 lipca 2013


Muffinki  to nieco gęstsza wersja babeczek. Można piec muffinki czekoladowe, z owocami, orzechami, a nawet muffiny na słono, na przykład z cukinią i serem. Są wspaniałym dodatkiem na każdą imprezę. Doskonale nadają się na piknik lub przyjęcie dla dzieci.
Przepis na BABECZKI Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI pochodzi od Kamili z  http://ogrodybabilonu.blogspot.com

SKŁADNIKI :

- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka

- 250 ml jogurtu naturalnego

- 1/2 szklanki oleju

- 3/4 szklanki cukru

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

- 1/4 łyżeczki soli

- 1 1/2 szklanki truskawek

- 50 g migdałów

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
W misce wymieszaj jajka z cukrem, dodaj jogurt i olej, następnie dodaj przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia  oraz sodę i wszystko razem dobrze wymieszaj. 

Krok 2.
Dodaj truskawki pokrojone w kostkę i wymieszaj. Formę do muffinek wyłóż papilotkami, wypełnij ciastem i posyp posiekanymi migdałami. Wstaw do nagrzanego do 190º C piekarnika i piecz około 25 minut. Podawaj ostudzone.

Smacznego :) 





Posted by Katarzyna Kopacz On czwartek, lipca 25, 2013 2 comments

2 komentarze:

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania