czwartek, 4 lipca 2013



 Taką pastę z grochu polubią mali fani wyrazistych smaków. Możesz ją podawać z ciemnym pieczywem lub jako farsz do naleśników. Idealna jako dodatek do kanapek.



SKŁADNIKI:
  • ½ szklanki grochu
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • cebula
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz
  • 2 kromki ciemnego pieczywa
PRZYGOTOWANIE:

 Groch namaczaj przez noc w 1,5 szklanki wody. Opłucz, zalej 1,5 szklanki świeżej wody i gotuj  na małym gazie, aż ziarenka będą miękkie, a woda wyparuje. Jeśli groch nie będzie miękki, dolej trochę wrzątku i gotuj dalej. Cebulę podduś na oliwie z oliwek, aż delikatnie się przyrumieni. Groch, duszoną cebulę, razem z oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku, zmiksuj na jednolitą pastę.
  Porada: Delikatnie zrumieniona cebula bardzo dobrze podkreśla smak pasty. Podawaj ją z pieczywem albo jako farsz, np. do naleśników.


Smacznego :)



Posted by Katarzyna Kopacz On czwartek, lipca 04, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania