czwartek, 4 lipca 2013



 Jeśli twoje dziecko nie przepada za zupami, zastosuj sprytny fortel - zamień zupę w zapiekankę! Wystarczy do zmiksowanych w zupie warzyw dodać żółty ser i zapiec. Można podawać dzieciom już po 13 miesiącu życia.

 

SKŁADNIKI:


  • szklanka pokrojonej w drobną kostkę dyni
  • 2 ziemniaki
  • 2 łyżeczki Nestlé Sinlac
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • tarta bułka
  • zioła (niekoniecznie)
PRZYGOTOWANIE:

  Miseczki do zapiekania wysmaruj oliwą z oliwek i wysyp tartą bułką. Jeśli dziecko ma alergię na gluten, wykorzystaj do tego Nestlé Sinlac. Dynię i ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie i osącz (nie wylewaj wywaru!). Warzywa zmiksuj z 3 łyżkami wywaru, dodaj Nestlé Sinlac i oliwę. Dołóż do masy żółty ser i ewentualnie dodaj do smaku zioła (tymianek, koperek, natkę pietruszki). Nakładaj masę do miseczek. Zapiekaj w gorącym piekarniku, aż wierzch dania się ładnie zarumieni. 

Smacznego :) 




Posted by Katarzyna Kopacz On czwartek, lipca 04, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne