czwartek, 4 lipca 2013



 Jeśli twoje dziecko nie przepada za zupami, zastosuj sprytny fortel - zamień zupę w zapiekankę! Wystarczy do zmiksowanych w zupie warzyw dodać żółty ser i zapiec. Można podawać dzieciom już po 13 miesiącu życia.

 

SKŁADNIKI:


  • szklanka pokrojonej w drobną kostkę dyni
  • 2 ziemniaki
  • 2 łyżeczki Nestlé Sinlac
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • tarta bułka
  • zioła (niekoniecznie)
PRZYGOTOWANIE:

  Miseczki do zapiekania wysmaruj oliwą z oliwek i wysyp tartą bułką. Jeśli dziecko ma alergię na gluten, wykorzystaj do tego Nestlé Sinlac. Dynię i ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie i osącz (nie wylewaj wywaru!). Warzywa zmiksuj z 3 łyżkami wywaru, dodaj Nestlé Sinlac i oliwę. Dołóż do masy żółty ser i ewentualnie dodaj do smaku zioła (tymianek, koperek, natkę pietruszki). Nakładaj masę do miseczek. Zapiekaj w gorącym piekarniku, aż wierzch dania się ładnie zarumieni. 

Smacznego :) 




Posted by Katarzyna Kopacz On czwartek, lipca 04, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE