poniedziałek, 8 lipca 2013


Pożywna zupa dyniowa - nie może jej zabraknąć w menu żadnego maluszka. Dla starszych dzieci taką zupę można przygotować z mięsem : będzie wówczas pełnowartościowym daniem obiadowym. 

Dla dzieci od 6 miesiąca życia.

SKŁADNIKI:

 
- 200 g dyni
- 2 ziemniaki
- 2 szklanki bulionu z warzyw
- łyżka masła
- kleik ryżowy 



PRZYGOTOWANIE:

 Dynię obierz ze skórki, wyjmij pestki i włókna, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój. Warzywa włóż do bulionu, gotuj na małym ogniu przez około 20 minut, aż będą miękkie. Wsyp kleik ryżowy, zagotuj. Całość zmiksuj, dodaj łyżeczkę masła.


Smacznego :)




Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, lipca 08, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania