poniedziałek, 8 lipca 2013


Pożywna zupa dyniowa - nie może jej zabraknąć w menu żadnego maluszka. Dla starszych dzieci taką zupę można przygotować z mięsem : będzie wówczas pełnowartościowym daniem obiadowym. 

Dla dzieci od 6 miesiąca życia.

SKŁADNIKI:

 
- 200 g dyni
- 2 ziemniaki
- 2 szklanki bulionu z warzyw
- łyżka masła
- kleik ryżowy 



PRZYGOTOWANIE:

 Dynię obierz ze skórki, wyjmij pestki i włókna, pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój. Warzywa włóż do bulionu, gotuj na małym ogniu przez około 20 minut, aż będą miękkie. Wsyp kleik ryżowy, zagotuj. Całość zmiksuj, dodaj łyżeczkę masła.


Smacznego :)




Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, lipca 08, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE