poniedziałek, 5 sierpnia 2013


Przepyszna, słodka i idealna na podwieczorek lub przekąskę dla dzieci KUKURYDZA GOTOWANA NA PARZE. Jestem pewna, że posmakuje nie tylko tym najmłodszym domownikom...

SKŁADNIKI:
  • kolba kukurydzy
  • sklarowane masełko do polania ugotowanej kukurydzy (wedle uznania)

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Kolbę kukurydzy obierz, oczyść i umyj pod bieżącą wodą . Gotuj na parze około 40-60 minut. W trakcie gotowania, możesz sprawdzić, czy kukurydza nie ugotowała się wcześniej.

Krok 2.
Ugotowaną kukurydzę połóż na talerzyk, polej masełkiem i podawaj na podwieczorek lub jako przekąskę.
Podając kolbę kukurydzy dziecku, uważaj aby się nie poparzyło. Kukurydza w środku może być jeszcze bardzo gorąca.

Smacznego :) 





Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, sierpnia 05, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne