poniedziałek, 5 sierpnia 2013


Przepyszna, słodka i idealna na podwieczorek lub przekąskę dla dzieci KUKURYDZA GOTOWANA NA PARZE. Jestem pewna, że posmakuje nie tylko tym najmłodszym domownikom...

SKŁADNIKI:
  • kolba kukurydzy
  • sklarowane masełko do polania ugotowanej kukurydzy (wedle uznania)

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Kolbę kukurydzy obierz, oczyść i umyj pod bieżącą wodą . Gotuj na parze około 40-60 minut. W trakcie gotowania, możesz sprawdzić, czy kukurydza nie ugotowała się wcześniej.

Krok 2.
Ugotowaną kukurydzę połóż na talerzyk, polej masełkiem i podawaj na podwieczorek lub jako przekąskę.
Podając kolbę kukurydzy dziecku, uważaj aby się nie poparzyło. Kukurydza w środku może być jeszcze bardzo gorąca.

Smacznego :) 





Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, sierpnia 05, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE