niedziela, 4 sierpnia 2013














SKŁADNIKI:

  •  2 jajka
  • 1 mały pomidor
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka masła sklarowanego
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku+kilka gałązek do dekoracji
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • szczypta soli morskiej
  • liść sałaty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Pomidora sparz i obierz ze skórki. 1/4 pomidora pozbaw nasion i pokrój w kosteczkę. Na małej patelni rozgrzej masło, wrzuć pokrojonego pomidora i podgrzej.

Krok 2.
Jajka umyj i wbij do miseczki. Dodaj posiekany koperek, mleko i szczyptę soli. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 3.
Masę jajeczną wlej na patelnię, lekko pomieszaj i nakryj pokrywką. Smaż na bardzo wolnym ogniu, aż góra omleta się zetnie.
Możesz także usmażyć omleta z obu stron. Kiedy brzegi omletu zaczną odstawać od patelni, delikatnie, za pomocą szpatułki, odwróć go na drugą stronę. Chwilę podsmaż.



Krok 4.
Pozostałego pomidora pokrój w kostkę i wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem. Możesz oprószyć solą morską.
Usmażonego omleta podawaj z bułeczką oraz sałatką pomidorową ze szczypiorkiem na liściu sałaty. Całość udekoruj gałązkami koperku.

Smacznego :)





Posted by Katarzyna Kopacz On niedziela, sierpnia 04, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne