niedziela, 4 sierpnia 2013














SKŁADNIKI:

  •  2 jajka
  • 1 mały pomidor
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka masła sklarowanego
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku+kilka gałązek do dekoracji
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • szczypta soli morskiej
  • liść sałaty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Pomidora sparz i obierz ze skórki. 1/4 pomidora pozbaw nasion i pokrój w kosteczkę. Na małej patelni rozgrzej masło, wrzuć pokrojonego pomidora i podgrzej.

Krok 2.
Jajka umyj i wbij do miseczki. Dodaj posiekany koperek, mleko i szczyptę soli. Wszystko dobrze wymieszaj.

Krok 3.
Masę jajeczną wlej na patelnię, lekko pomieszaj i nakryj pokrywką. Smaż na bardzo wolnym ogniu, aż góra omleta się zetnie.
Możesz także usmażyć omleta z obu stron. Kiedy brzegi omletu zaczną odstawać od patelni, delikatnie, za pomocą szpatułki, odwróć go na drugą stronę. Chwilę podsmaż.



Krok 4.
Pozostałego pomidora pokrój w kostkę i wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem. Możesz oprószyć solą morską.
Usmażonego omleta podawaj z bułeczką oraz sałatką pomidorową ze szczypiorkiem na liściu sałaty. Całość udekoruj gałązkami koperku.

Smacznego :)





Posted by Katarzyna Kopacz On niedziela, sierpnia 04, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE