środa, 4 września 2013


Bardzo proste NADZIEWANE SZNYCLE. W sam raz na rodzinny obiad. Dzięki nadzieniu z grzybów, kotlety są bardzo aromatyczne i niebywale pyszne.  Polecam przepis na nadziewane sznycle!


SKŁADNIKI:
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • jajko
  • białko
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 4 łyżki mleka
  • cebula
  • pieprz, sól
  • majeranek
  • tłuszcz do smażenia
  • mąka krupczatka do panierowania
farsz:
  • 20 dag pieczarek
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • cebula
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE: 

Krok 1.
Przygotowujemy farsz: cebulę i pieczarki drobno siekamy, podsmażamy, często mieszając, aż wyparuje sok. Lekko przyprawiamy do smaku,łączymy z zieleniną.

Krok 2.
Do mięsa dodajemy jajko, białko, wymieszaną z mlekiem tartą bułkę, utartą na tarce cebulę i wszystkie przyprawy, wyrabiamy na jednolitą masę. Tak przygotowaną dzielimy na 6 równych części i rozkładamy na desce. Na przygotowane porcje równomiernie rozkładamy farsz, zlepiamy, oprószamy mąką i wstawiamy na 40 minut do lodówki.

Krok 3.
Sznycle smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podajemy gorące z ziemniakami i sezonową surówką.

Smacznego :)






Posted by Katarzyna Kopacz On środa, września 04, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania