środa, 4 września 2013


Bardzo proste NADZIEWANE SZNYCLE. W sam raz na rodzinny obiad. Dzięki nadzieniu z grzybów, kotlety są bardzo aromatyczne i niebywale pyszne.  Polecam przepis na nadziewane sznycle!


SKŁADNIKI:
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • jajko
  • białko
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 4 łyżki mleka
  • cebula
  • pieprz, sól
  • majeranek
  • tłuszcz do smażenia
  • mąka krupczatka do panierowania
farsz:
  • 20 dag pieczarek
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • cebula
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE: 

Krok 1.
Przygotowujemy farsz: cebulę i pieczarki drobno siekamy, podsmażamy, często mieszając, aż wyparuje sok. Lekko przyprawiamy do smaku,łączymy z zieleniną.

Krok 2.
Do mięsa dodajemy jajko, białko, wymieszaną z mlekiem tartą bułkę, utartą na tarce cebulę i wszystkie przyprawy, wyrabiamy na jednolitą masę. Tak przygotowaną dzielimy na 6 równych części i rozkładamy na desce. Na przygotowane porcje równomiernie rozkładamy farsz, zlepiamy, oprószamy mąką i wstawiamy na 40 minut do lodówki.

Krok 3.
Sznycle smażymy na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podajemy gorące z ziemniakami i sezonową surówką.

Smacznego :)






Posted by Katarzyna Kopacz On środa, września 04, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE