piątek, 6 września 2013


Bardzo orzeźwiający NAPÓJ MARCHWIOWO-PORZECZKOWY, jest znakomitym dodatkiem do obiadu. Będzie świetnie pasował np. do cielęcych zrazików w sosie węgierskim .

Idealnie smakuje także z potrawami z drobiu.

Polecam przepis na napój marchwiowo-porzeczkowy!


SKŁADNIKI:
  • 1 litr przegotowanej, schłodzonej wody
  • 2 szklanki soku wyciśniętego z marchwi
  • szklanka soku z czerwonych porzeczek
  • szklanka soku z jabłek
  • 3 duże łyżki płynnego miodu
  • szczypta soli
 PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Wyciśnięty sok z marchwi łączymy z płynnym miodem, dodajemy sok z jabłek i porzeczek. Całość miksujemy (na niewielkich obrotach), dodajemy wodę i, gdy trzeba, sól .

podajemy lekko schłodzony, do dań mięsnych oraz drobiu.

Smacznego :)




Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, września 06, 2013 1 comment

1 komentarz:

  1. takie domowe soki / napoje to samo zdrowie. źródło niezbędnych witamin, bez zbędnych konserwantów, substancji słodzących itepe.

    OdpowiedzUsuń

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne