piątek, 6 września 2013


Bardzo orzeźwiający NAPÓJ MARCHWIOWO-PORZECZKOWY, jest znakomitym dodatkiem do obiadu. Będzie świetnie pasował np. do cielęcych zrazików w sosie węgierskim .

Idealnie smakuje także z potrawami z drobiu.

Polecam przepis na napój marchwiowo-porzeczkowy!


SKŁADNIKI:
  • 1 litr przegotowanej, schłodzonej wody
  • 2 szklanki soku wyciśniętego z marchwi
  • szklanka soku z czerwonych porzeczek
  • szklanka soku z jabłek
  • 3 duże łyżki płynnego miodu
  • szczypta soli
 PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Wyciśnięty sok z marchwi łączymy z płynnym miodem, dodajemy sok z jabłek i porzeczek. Całość miksujemy (na niewielkich obrotach), dodajemy wodę i, gdy trzeba, sól .

podajemy lekko schłodzony, do dań mięsnych oraz drobiu.

Smacznego :)




Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, września 06, 2013 1 comment

1 komentarz:

  1. takie domowe soki / napoje to samo zdrowie. źródło niezbędnych witamin, bez zbędnych konserwantów, substancji słodzących itepe.

    OdpowiedzUsuń

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania