poniedziałek, 18 listopada 2013


Na pierwsze danie dzisiaj WŁOSKA ZUPA MAKARONOWA. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Składa się z niewielu składników i to jest jej wielka zaleta - smakuje wybornie.  Ponoć 'rzeczy proste są najbardziej niezwykłe', co świetnie znajduje swoje odzwierciedlenie w tej smakowitej i pożywnej zupie. Polecam przepis!


SKŁADNIKI:
  • 1 litr esencjonalnego rosołu z drobiu
  • mała filiżanka (4 łyżki) drobnego, suchego makaronu
  • szklanka śmietany
  • duża filiżanka utartego, żółtego sera (najlepiej parmezanu)
  • sól
  • biały pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Zagotowujemy rosół, dodajemy do niego drobny makaron, gotujemy do miękkości na średnim ogniu, następnie odstawiamy.

Krok 2.
Śmietanę lekko ubijamy, hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, powoli rozprowadzamy w zupie, lekko spieniamy i, gdy trzeba , doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem..

Krok 3.
 Ciepłą zupę rozlewamy na talerze i posypujemy utartym serem. Pozostały ser podajemy na stół w oddzielnym naczyniu.

Zupa nie nadaje się do odgrzania i podania np. po kilku godzinach.

Smacznego:)







Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, listopada 18, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE