poniedziałek, 18 listopada 2013


Na pierwsze danie dzisiaj WŁOSKA ZUPA MAKARONOWA. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Składa się z niewielu składników i to jest jej wielka zaleta - smakuje wybornie.  Ponoć 'rzeczy proste są najbardziej niezwykłe', co świetnie znajduje swoje odzwierciedlenie w tej smakowitej i pożywnej zupie. Polecam przepis!


SKŁADNIKI:
  • 1 litr esencjonalnego rosołu z drobiu
  • mała filiżanka (4 łyżki) drobnego, suchego makaronu
  • szklanka śmietany
  • duża filiżanka utartego, żółtego sera (najlepiej parmezanu)
  • sól
  • biały pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Zagotowujemy rosół, dodajemy do niego drobny makaron, gotujemy do miękkości na średnim ogniu, następnie odstawiamy.

Krok 2.
Śmietanę lekko ubijamy, hartujemy z niewielką ilością gorącej zupy, powoli rozprowadzamy w zupie, lekko spieniamy i, gdy trzeba , doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem..

Krok 3.
 Ciepłą zupę rozlewamy na talerze i posypujemy utartym serem. Pozostały ser podajemy na stół w oddzielnym naczyniu.

Zupa nie nadaje się do odgrzania i podania np. po kilku godzinach.

Smacznego:)







Posted by Katarzyna Kopacz On poniedziałek, listopada 18, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog Archive

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania