sobota, 7 grudnia 2013

 
Niezwykle pożywny, zdrowy i smaczny KRUPNIK NA PĘCZAKU Z WĄTRÓBKĄ z drobiu, esencjonalny i aromatyczny, wart wypróbowania. Polecam!





Zobacz również : Zupa z szynki


--------------------------------

Liczba porcji : 4
Czas przygotowania : 20 minut
--------------------------------

SKŁADNIKI:
  • 1,5 litra rosołu z jarzyn i kości
  • 4 łyżki pęczaku lub kaszy perłowej
  • 200g wątróbki z drobiu
  • sól
  • pieprz
  • zielenina

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Odmierzamy 2 szklanki rosołu, wsypujemy opłukaną kaszę i gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości.

Krok 2.
Wątróbki dokładnie oczyszczamy, zalewamy wrzącą wodą, trzymamy minutę, kroimy z niewielkie, zgrabne kostki.

Krok 3.
Gdy kasza zmięknie, dodajemy pozostały rosół, wątróbkę i zagotowujemy (jeden raz!), zestawiamy z ognia, dodajemy posiekaną zieleninę (natkę pietruszki lub koperek).

Zupę podajemy najpóźniej 10 minut po przygotowaniu, w przeciwnym razie może zmętnieć i stać się gęsta.

Smacznego :)

 Wypróbuj inne znakomite przepisy na wspaniałe ZUPY >>>





Posted by Katarzyna Kopacz On sobota, grudnia 07, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania