sobota, 7 grudnia 2013

 
Niezwykle pożywny, zdrowy i smaczny KRUPNIK NA PĘCZAKU Z WĄTRÓBKĄ z drobiu, esencjonalny i aromatyczny, wart wypróbowania. Polecam!





Zobacz również : Zupa z szynki


--------------------------------

Liczba porcji : 4
Czas przygotowania : 20 minut
--------------------------------

SKŁADNIKI:
  • 1,5 litra rosołu z jarzyn i kości
  • 4 łyżki pęczaku lub kaszy perłowej
  • 200g wątróbki z drobiu
  • sól
  • pieprz
  • zielenina

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Odmierzamy 2 szklanki rosołu, wsypujemy opłukaną kaszę i gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości.

Krok 2.
Wątróbki dokładnie oczyszczamy, zalewamy wrzącą wodą, trzymamy minutę, kroimy z niewielkie, zgrabne kostki.

Krok 3.
Gdy kasza zmięknie, dodajemy pozostały rosół, wątróbkę i zagotowujemy (jeden raz!), zestawiamy z ognia, dodajemy posiekaną zieleninę (natkę pietruszki lub koperek).

Zupę podajemy najpóźniej 10 minut po przygotowaniu, w przeciwnym razie może zmętnieć i stać się gęsta.

Smacznego :)

 Wypróbuj inne znakomite przepisy na wspaniałe ZUPY >>>





Posted by Katarzyna Kopacz On sobota, grudnia 07, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne