wtorek, 25 marca 2014

przepis na surówkę z białej kapusty

Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na SURÓWKĘ Z BIAŁEJ KAPUSTY, która idealnie pasuje jako dodatek do obiadu. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczna. Polecam!


-----------------------------------
Liczba porcji : 4 
Czas przygotowania : 25 minut
-----------------------------------


SKŁADNIKI: 
  • 1/2 małej głowy białej kapusty
  • duże, kwaskowe jabłko
  • szklanka kwaśnej śmietany (może być jogurt naturalny)
  • 1 kopiasta łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz


PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Kapustę obieramy z zwiędniętych, zewnętrznych liści, szatkujemy, solimy, po chwili lekko odciskamy, zalewamy wrzątkiem, po 5 minutach odcedzamy i pozostawiamy do odsączenia i schłodzenia.

Krok 2.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w zapałeczkę, skrapiamy sokiem z cytryny.

Krok 3.
Kapustę oraz jabłko mieszamy razem, doprawiamy do smaku, dodajemy spienioną śmietanę ( lub jogurt), posypujemy obficie zieleniną i podajemy jako dodatek do obiadu.

 Smacznego :)  
Przepis na surówkę z białej kapusty



Polecam przepisy na obiad >>>
Surówkowo witamy wiosnę!
Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, marca 25, 2014 1 comment

1 komentarz:

  1. Świetna surówka :) Robiłam wczoraj na obiad i wpisuję przepis do mojego zeszytu! Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania