wtorek, 25 marca 2014

przepis na surówkę z białej kapusty

Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na SURÓWKĘ Z BIAŁEJ KAPUSTY, która idealnie pasuje jako dodatek do obiadu. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczna. Polecam!


-----------------------------------
Liczba porcji : 4 
Czas przygotowania : 25 minut
-----------------------------------


SKŁADNIKI: 
  • 1/2 małej głowy białej kapusty
  • duże, kwaskowe jabłko
  • szklanka kwaśnej śmietany (może być jogurt naturalny)
  • 1 kopiasta łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz


PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Kapustę obieramy z zwiędniętych, zewnętrznych liści, szatkujemy, solimy, po chwili lekko odciskamy, zalewamy wrzątkiem, po 5 minutach odcedzamy i pozostawiamy do odsączenia i schłodzenia.

Krok 2.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w zapałeczkę, skrapiamy sokiem z cytryny.

Krok 3.
Kapustę oraz jabłko mieszamy razem, doprawiamy do smaku, dodajemy spienioną śmietanę ( lub jogurt), posypujemy obficie zieleniną i podajemy jako dodatek do obiadu.

 Smacznego :)  
Przepis na surówkę z białej kapusty



Polecam przepisy na obiad >>>
Surówkowo witamy wiosnę!
Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, marca 25, 2014 1 comment

1 komentarz:

  1. Świetna surówka :) Robiłam wczoraj na obiad i wpisuję przepis do mojego zeszytu! Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE