Liczba gości w ciągu ostatniego roku

SZNYCLE Z INDYKA - przepis

PRZEPIS NA SZNYCLE Z INDYKA















Sznycle z indyka.


Przepis na sznycle z indyka w panierce.


Sznycle z indyka smażone w panierce z bułki tartej z dodatkiem parmezanu. Pyszne kotlety z indyka z serem.

Jak zrobić sznycle z indyka - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie.


Oto składniki i przyprawy na sznycle z indyka .






SKŁADNIKI:


  • 4 małe sznycle z indyka


  • bułka tarta + starty parmezan do panierowania


  • pieprz


  • 1-2 jajka do panierowania


  • mąka do panierowania


  • 2 cebule


  • 2 marchewki


  • 100ml bulionu drobiowego (może być z koncentratu)


  • 1/2 łyżeczki zielonego pieprzu


  • sól


  • cukier


  • oliwa do smażenia


  • 1-2 łyżki masła


PRZEPIS NA SZNYCLE Z INDYKA

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Mięso płuczemy, wycieramy skropioną octem ściereczką, dokładnie oczyszczamy z błonek i tłuszczyku.
Cebulę obieramy, kroimy w paseczki. Marchewki obieramy i za pomocą obieraczki do warzyw wykrawamy cienkie, długie paseczki (niby wstążki).

Krok 2.

W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę i wstążki z marchewki (kilka wstążek zostawiamy do dekoracji), podsmażamy, dolewamy bulion i gotujemy około 5 minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem zielonym oraz cukrem.

Krok 3.

W oddzielnych naczyniach przygotowujemy panierkę : bułkę tartą wymieszaną ze startym parmezanem, w innej miseczce rozmącone jajka, a w kolejnej mąkę. Mięso panierujemy kolejno w mące, potem w jajku, a następnie w serze wymieszanym z bułką tartą. Panierkę mocno dociskamy!

Krok 4.

Sznycle z indyka smażymy na rozgrzanym oleju około 3 minuty - w trakcie  smażenia kotlety kilkakrotnie odwracamy.

Gotowe sznycle wykładamy na wygrzane talerze, układamy obok makaron marchewkowy.


Oto kilka pomysłów na obiad :

Smacznego :)



PRZEPIS NA SZNYCLE Z INDYKA

PRZEPIS NA SZNYCLE Z INDYKA

3 komentarze:

  1. Anonimowy30 marca

    Przepis jest ciekawy, a sznycle wyszły piękne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, wyszły pyszne :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny przepis, na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger