Liczba gości w ciągu ostatniego roku

BARSZCZ CZERWONY Z BOTWINKĄ I MŁODYMI WARZYWAMI



barszcz czerwony z botwinką i młodymi warzywami przepis krok po kroku








Barszcz czerwony z botwinką fot. Moja Książka Kucharska


Barszcz czerwony.


Przepis na barszcz czerwony z botwinką i młodymi warzywami.


Barszcz z młodymi buraczkami, botwinką, marchewką, fasolką szparagową i ziemniakami...dużo warzyw i wszystkie takie pachnące, kolorowe...wprost z ogródka...cudne  :)

Pyszny barszcz czerwony z botwiny na rosole.


Nic nie może równać się ze smakiem domowych potraw. Tradycyjny barszcz czerwony ugotowany na domowym rosole z botwinką i młodymi warzywami - 100% wspaniałego smaku :)


Barszcz czerwony z botwinką i młodymi warzywami - najlepszy, wypróbowany przepis. Korzystajcie z niego i ulepszajcie go :) Polecam


Jak przygotować barszcz czerwony z młodych warzyw - przepis, składniki i przygotowanie.

Oto składniki na barszcz czerwony z botwinką


SKŁADNIKI:


  • 2,5 litra lekkiego bulionu jarzynowego

  • ok. 200g mięsa np. wieprzowego pokrojonego w niewielką kostkę

  • kilka młodych buraczków z botwinką

  • 3-4 młode, niewielkie marchewki

  • 3 młode ziemniaki

  • ok. 2 garście fasolki szparagowej

  • kilka listków selera (naciowego lub korzeniowego)

  • pęczek koperku

  • 2 garście makaronu nitki

  • kilka łyżek koncentratu z buraków , do smaku

  • sól, pieprz do smaku ( jakieś zioła lub inne Wasze ulubione przyprawy do smaku)

  • śmietana do podania

  • jajka ugotowane na twardo do podania

Przepis na barszcz czerwony z botwinką


PRZYGOTOWANIE :

Krok 1.
Najpierw przygotowujemy warzywa - myjemy, obieramy jeśli potrzeba i kroimy w kostkę, buraczki ścieramy na tarce, botwinkę, liście selera i  koperek siekamy.

Krok 2.
W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy pokrojone w kostkę mięso - chwilę gotujemy.

Krok 3.
Do gotującego się wywaru dodajemy marchew, fasolkę szparagową, ziemniaki, buraczki oraz posiekany seler, doprawiamy do smaku - gotujemy na wolnym ogniu do 15 minut.

Krok 4.
Następnie do barszczu dodajemy makaron, botwinkę i koperek, po 3 minutach zestawiamy garnek z ognia i wlewamy koncentrat barszczu z buraków ( tak do smaku ), mieszamy, ewentualnie jeszcze doprawiamy i gotowe.

Z czym podać barszcz czerwony?


Zazwyczaj do barszczu czerwonego z botwinki podajemy jajka ugotowane na twardo oraz śmietanę.

Smacznego :)

najlepszy domowy barszcz czerwony z botwinką i warzywami
barszcz czerwony z botwinką fot. Moja Książka Kucharska
najlepszy barszcz czerwony domowy
Barszcz czerwony z botwinką fot. Moja Książka Kucharska

http://meetfaces.eu/

2 komentarze:

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger