BARSZCZ CZERWONY Z BOTWINKĄ I MŁODYMI WARZYWAMI
/
2
Barszcz czerwony z botwinką fot. Moja Książka Kucharska
Barszcz czerwony.
Przepis na barszcz czerwony z botwinką i młodymi warzywami.
Barszcz z młodymi buraczkami, botwinką, marchewką, fasolką szparagową i ziemniakami...dużo warzyw i wszystkie takie pachnące, kolorowe...wprost z ogródka...cudne :)
Pyszny barszcz czerwony z botwiny na rosole.
Nic nie może równać się ze smakiem domowych potraw. Tradycyjny barszcz czerwony ugotowany na domowym rosole z botwinką i młodymi warzywami - 100% wspaniałego smaku :)
Barszcz czerwony z botwinką i młodymi warzywami - najlepszy, wypróbowany przepis. Korzystajcie z niego i ulepszajcie go :) Polecam
Jak przygotować barszcz czerwony z młodych warzyw - przepis, składniki i przygotowanie.
Oto składniki na barszcz czerwony z botwinką
SKŁADNIKI:
- 2,5 litra lekkiego bulionu jarzynowego
- ok. 200g mięsa np. wieprzowego pokrojonego w niewielką kostkę
- kilka młodych buraczków z botwinką
- 3-4 młode, niewielkie marchewki
- 3 młode ziemniaki
- ok. 2 garście fasolki szparagowej
- kilka listków selera (naciowego lub korzeniowego)
- pęczek koperku
- 2 garście makaronu nitki
- kilka łyżek koncentratu z buraków , do smaku
- sól, pieprz do smaku ( jakieś zioła lub inne Wasze ulubione przyprawy do smaku)
- śmietana do podania
- jajka ugotowane na twardo do podania
Przepis na barszcz czerwony z botwinką
PRZYGOTOWANIE :
Krok 1.
Najpierw przygotowujemy warzywa - myjemy, obieramy jeśli potrzeba i kroimy w kostkę, buraczki ścieramy na tarce, botwinkę, liście selera i koperek siekamy.
Krok 2.
W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy pokrojone w kostkę mięso - chwilę gotujemy.
Krok 3.
Do gotującego się wywaru dodajemy marchew, fasolkę szparagową, ziemniaki, buraczki oraz posiekany seler, doprawiamy do smaku - gotujemy na wolnym ogniu do 15 minut.
Krok 4.
Następnie do barszczu dodajemy makaron, botwinkę i koperek, po 3 minutach zestawiamy garnek z ognia i wlewamy koncentrat barszczu z buraków ( tak do smaku ), mieszamy, ewentualnie jeszcze doprawiamy i gotowe.
Z czym podać barszcz czerwony?
Zazwyczaj do barszczu czerwonego z botwinki podajemy jajka ugotowane na twardo oraz śmietanę.
Smacznego :)
barszcz czerwony z botwinką fot. Moja Książka Kucharska
Barszcz czerwony z botwinką fot. Moja Książka Kucharska
pycha!
OdpowiedzUsuńsamo zdrowie. bardzo smaczny barszczyk :)
OdpowiedzUsuń