wtorek, 22 sierpnia 2017

najlepsza zupa przepis krok po kroku na www.e-ksiazkakucharska.pl

JESIENNA ZUPA JARZYNOWA


Jesienna zupa na przecierze jarzynowym, którą z powodzeniem możecie przygotować w domu - przepis krok po kroku.


Przecier jarzynowy z cukinii, cebuli i jabłek dodajemy do zupy zamiast śmietany lub zasmażki z mąki pszennej. Zupa jest gęsta i bardzo smaczna :)

Zupę doprawiamy ulubionymi przyprawami, ale niezbędny jest tutaj kwas z ogórków kiszonych, dzięki niemu smak jest lepszy - przypomina nieco zupę ogórkową.

Jeżeli zupy Wam zostanie, następnego dnia możecie całość zmiksować na gładką masę i otrzymacie zupę krem z Waszymi ulubionymi dodatkami.

Polecam Wam przepis na tą pożywną, jesienną zupę jarzynową, korzystajcie i ulepszajcie go!
Pięknego dnia :) K.K.


SKŁADNIKI
  • ok. 3 litry bulionu drobiowo-jarzynowego
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchew
  • garść fasolki szparagowej
  • 6 łyżek ryżu
  • 1 cebula
  • 1/2 pora (tylko biała część)
  • 1 niewielka cukinia (bez skórki i nasion)
  • 2 pomidory (bez skórki i nasion)
  • 1 jabłko (bez skórki i gniazd nasiennych)
  • garść ulubionego makaronu
  • sporo posiekanego koperku
  • ok. 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • kwas z ogórków kiszonych do smaku
  •  sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE :

Krok 1.
Obrane ziemniaki i marchew kroję w niewielką kostkę, fasolkę szparagową na kawałeczki.

Krok 2.
W garnku zagotowuję bulion, dodaję przygotowane warzywa, wsypuję ryż - gotuję na niewielkim ogniu przez 10 minut.

Krok 3.
Przygotowuję przecier jarzynowy :
Cebulę, pora, cukinię, pomidory i jabłko kroję w kostkę - podduszam na maśle przez około 3 minuty, doprawiam odrobiną soli oraz cukru, całość dokładnie blenduję - dodaję przecier do gotującej się zupy.

Krok 4.
Następnie do zupy wrzucam posiekaną zieleninę, makaron, doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz kwasem z ogórków kiszonych - gotuję jeszcze 3 minuty i gotowe.

Zupę podaję ze świeżym pieczywem.

Smacznego :)

przepis na zupę krok po kroku


Zobacz również przepis na fantastyczną LETNIĄ ZUPĘ JARZYNOWĄ>>>

Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, sierpnia 22, 2017 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE