piątek, 3 listopada 2017

www.e-ksiazkakucharska.pl

SURÓWKA Z KAPUSTY OBIADOWA


Jak przygotować wyśmienitą surówkę z kapusty do obiadu - sprawdzony przepis krok po kroku.


Niezwykle łatwa w przygotowaniu, przepyszna surówka z kapusty, którą z powodzeniem możecie przechowywać w lodówce przez kilka tygodni. Z tej ilości składników wyjdzie ok. 4 litrowe słoiki sałatki.
Przepis sprawdzony, sałatka robiona już kilkukrotnie, pięknie Wam polecam, korzystajcie z przepisu.
Pozdrawiam :) K.K.


SKŁADNIKI:
  • 1 duża biała kapusta, poszatkowana
  • 1 marchew starta na tarce
  • 1 papryka, pokrojona w paseczki
  • 2 cebule, pokrojone w piórka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 szklanka oleju
  • 3/4 szklanki octu
  • 1 butelka mineralnej wody gazowanej , 1 i 1/2 litra
  • pieprz mielony do smaku

PRZYGOTOWANIE :

Krok 1.
Wszystkie składniki umieszczamy w większym naczyniu i odstawiamy na 24 godziny - w tym czasie kilkakrotnie mieszamy warzywa.

Krok 2.
Następnie surówkę umieszczamy w czystych i wyparzonych słoikach, szczelnie zakręcamy i gotowe. Sałatka jest już właściwie gotowa do spożycia. Przechowujemy ją w lodówce, zawsze pod ręką :)

Smacznego :)



Posted by Katarzyna Kopacz On piątek, listopada 03, 2017 2 comments

2 komentarze:

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    Blogroll

    Durszlak.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Blogger templates

    Odszukaj.com - przepisy kulinarne