NAJLEPSZA KARKÓWKA W CEBULI - to jest to!
/
9
NAJLEPSZA KARKÓWKA W CEBULI
Jak zrobić karkówkę duszoną w cebuli - sprawdzony przepis krok po kroku.
To jest dopiero pyszne!
Uroczystość rodzinna w planach, impreza lub niedzielny obiad w gronie najbliższych? Ta karkówka zaskoczy wszystkich.
Skorzystaj z przepisu i odkryj sekret tej pysznej i łatwej w przygotowaniu potrawy! :)
Ślicznie pozdrawiam :) K.K.
SKŁADNIKI :
- ok. 8 kotletów z karkówki wieprzowej, lekko rozbitych
- 8 cebul pokrojonych w piórka
- 1 marchew pokrojona w kostkę
- 1 korzeń pietruszki, pokrojony w kostkę
- kawałek selera, pokrojony w kostkę
- 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie, ok. 400g
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżka papryki czerwonej mielonej (ewentualnie)
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- sól i pieprz do smaku
- cukier do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Krok 1.
Oprószone solą oraz pieprzem kotlety smażymy kolejno na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron - przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2.
Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy tymianek, mieszamy - dodajemy do karkówki.
Krok 3.
Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa, chwilę podsmażamy (w razie potrzeby uzupełniamy tłuszcz), dodajemy pomidory z zalewą, paprykę (ewentualnie), podduszamy ok. 10 minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem - wlewamy całość do karkówki.
Krok 4.
Naczynie żaroodporne przykrywamy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 2 godziny i gotowe.
Smacznego :)
Wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPolecam ślicznie :)
UsuńTu też muszę skomentować, bo dobre przepisy trzeba zawsze oceniać :D
OdpowiedzUsuńp.s. placki po raz kolejny świetne :)
Cudownie Przyjacielu :)
UsuńKtóre, które?...te ziemniaczane? ;)
Karkówka ze zdjęcia to chyba nie ta z przepisu? Bo tak wyglądać nie będzie na pewno...
OdpowiedzUsuńZdjęcie tej karkowki zostalo zrobione podczas przygotowywania jej z tego właśnie przepisu.
UsuńJutro prubuję!!!!!...
OdpowiedzUsuńKarkóweczka wygląda bardzo apetycznie. Świetny pomysł na tradycyjny obiad :) Serdecznie pozdrawiamy - Da Pietro
OdpowiedzUsuńJa też tak myślę :) Tym bardziej zachęcam do wypróbowania przepisu! :)
UsuńPięknego dnia życzę.