CROISSANT Z KREMEM MUSZTARDOWYM

SKŁADNIKI:

* croissant
* łyżka majonezu
* łyżka musztardy francuskiej
* plasterek szynki
* 2 plasterki żółtego sera
* 3 rzodkiewki
* liść sałaty
* pieprz




PRZYGOTOWANIE:

1) Majonez wymieszać z musztardą, doprawić szczyptą pieprzu.

2) Croissant przekroić, obie połówki posmarować kremem musztardowym. Na spodzie rogalika ułożyć opłukany liść sałaty , pokrojone w plasterki rzodkiewki, plasterki sera oraz wędliny. Przykryć drugą połówką rogalika.

Smacznego :)

PORADA: kupione  na zapas pieczywo nie będzie szybko obsychało, jeśli do chlebaka włożysz surowy, obrany ziemniak. Inny sposób to owinięcie chleba lub bułek lnianą ściereczką. Trzymanie pieczywa w foliowym worku nie jest natomiast dobrym rozwiązaniem, ponieważ wówczas skórka mięknie i przestaje być chrupiąca.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger