DOMOWE MINI BURGERY

SKŁADNIKI:

  • mięso mielone wołowe - 400 gramów
  • Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • mini bułeczki do burgerów - 8 sztuk
  • boczek surowy - 150 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • rukola garść
  • majonez - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1 łyżeczka 


PRZYGOTOWANIE:


1) Boczek pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Zdejmij z patelni a na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojona w krążki cebulę.

2) Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze 125 ml zimnej wody i pozostaw na 3 minuty.

3) Mięso przełóż do miski, połącz z Fixem, dodaj boczek, natkę i dokładnie wymieszaj.

4) Z mięsnej masy formuj małe, spłaszczone kotlety i smaż je na rozgrzanym grillu po 3-5 minut z każdej strony. 

5) W tym czasie bułeczki przekrój na połówki i zrumień na grillu. Następnie posmaruj majonezem.

6) Gotowe kotlety układaj na bułeczkach wraz z plastrami pomidora, smażoną cebulą oraz rukolą. 

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger