KISIEL JAGODOWY

KISIEL JAGODOWY

Po 7 miesiącu


SKŁADNIKI:

– 2 łyżki czarnych jagód,
– łyżeczka cukru (niekoniecznie)

– łyżeczka mączki ziemniaczanej,
– trochę mniej niż pół szklanki wody butelkowanej.


PRZYGOTOWANIE:


Zagotuj wodę z cukrem. Jagody przebierz, opłucz pod bieżącą wodą, sparz wrzątkiem. Wsyp je do wody z cukrem , zagotuj, a następnie przetrzyj przez sitko. Mączkę ziemniaczaną rozprowadź w 2 łyżkach wody, wlej, ciągle mieszając drewnianą łyżką, do wrzącego przecieru, zagotuj. Dziecku karmionemu piersią podawaj kisiel po karmieniu. Niemowlę żywione sztucznie może go zjeść jako samodzielny posiłek, polany mlekiem modyfikowanym, już od 6. miesiąca życia.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger