KLEIK RYZOWY Z JABLKIEM



KLEIK RYŻOWY Z JABŁKIEM

Po 7 miesiącu





SKŁADNIKI:

– 1 średnie jabłko,
– 1 łyżeczka świeżego masła,
– 4-5 łyżeczek kleiku ryżowego,
– mięso z piersi indyka,
– 60 ml wody.


PRZYGOTOWANIE:


Jabłko umyj, obierz i opłucz, a potem pokrój(wytnij gniazdo nasienne). Włóż je do wrzącej wody i rozgotuj. Osobno ugotuj pokrojone mięso z piersi indyka. Do jabłka dodaj mięso, masło i kleik ryżowy, wszystko wymieszaj i zagotuj. 1 porcja = 180 g + 10 g ugotowanego mięsa z piersi indyka


Smacznego :)

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger